Datorspel - roliga spelSpelautomater

En sak som i framtiden skulle vara spännande att undersöka närmare är de spel som spelas på spelautomater som är lokaliserade på t.ex. hotell och barer. På vilket sätt skiljer de sig från vanliga datorspel man köper i handeln? Vissa av dessa spel finns att spela även till konsoler eller datorn så jag har haft möjlighet att pröva åtskilliga sådana. Dessa spel måste motivera spelaren mycket snabbare än vanliga spel eftersom de spelas på plats och inte kan tas med hem. Det är viktigt att spelarens intresse fångas i ett så tidigt skede som möjligt, annars kommer denne inte att lägga i mer pengar för att fortsätta spela. Spelautomatsspelen får inte heller vara alltför lätta eftersom man inte heller då kommer att lägga i speciellt mycket pengar. Spel som spelas i spelautomat tycks styras av pengar på ett mycket mer direkt sätt än vanliga spel och det vore därför intressant att närmare undersöka dessa spels upplägg.


spelautomater


Emulatorspel

I och med Internets växande popularitet har det blivit allt vanligare att ladda ner både nya och gamla spel till en s.k. emulator. En emulator av detta slag är ett litet program som installeras på datorn och sedan har man möjlighet att ladda ner små spelfiler som gör att man kan spela vanliga Nintendospel, Segaspel, spelautomatsspel m.m. på sin egen dator. (Detta är naturligtvis i många fall olagligt.)

Det som väcker frågor är vad denna nya möjlighet innebär för spelandet. För det första blir man antagligen mer bortskämd med nya spel – anser man det inte vara tillräckligt roligt efter fem minuters spelande kan man ju bara ta bort filen från datorn. Man har ju inte betalat en krona för det ändå.

I emulatorerna finns dessutom speciella finesser. Exempelvis kan man spara sin position i spelet och börja om därifrån senare vilket man inte kunde göra i de ”fysiska” spelen. På detta sätt kan man alltså väldigt lätt fuska sig fram i ett spel. Får vi lägre tolerans för svårigheter i spelen om vi vänjer oss vid att hela tiden fuska? Tröttnar vi fortare på spel om vi vänjer oss vid att hela tiden ha tillgång till hundratals emulatorspel?Tillbaka till Datorspel